dimarts, 17 de maig del 2011

Novetats d'adults del mes de maig

Ja podeu trobar a la Biblioteca Josep Pla, les novetats d’adults del mes de maig:

Aquest mes destaquem entre les novetats de llibres de coneixement:


Costa Brava panoràmica de M. Àngels Suquet 91(46.71Cos) Suq

Costa Brava Panoràmica és una obra excepcional, imprescindible per als amants de la Costa Brava. El llibre recull un centenar de postals antigues, entre 1890 i 1955, de la Costa Brava que es presenta més autèntica i genuïna que mai, i una vintena de panoràmiques espectaculars del principi del segle XX, que ressegueixen des de la costa de Blanes fins a la de Portbou, passant per tots els municipis compresos al litoral gironí. Al llarg de les pàgines, regaladores i mestres d’aixa, tot un espectable de gent de mar que feineja al port i que conviu amb l’arribada dels primers estiuejants. Un testimoni gràfic d’excepció que recupera un temps, en ocasions dur i auster que ara retorna amb força i se’ns presenta en format postal.


Lux de Cava & Seguí C Her

La història transcorre en l'Anglaterra de 1953, en plena Guerra

Freda, i tracta el desmembrament i la Guerra dels Balcans des

d'una òptica historicista.

Alex, un ciutadà iugoslau forense de la Scotland Yard, rep la sobtada notícia de la mort de la seva mare. La policia sosté que la causa ha estat un accident de cotxe, però la realitat mai no és tan simple com sembla... Quan Alex descobreix que la sevamare havia de participar en un atemptat contra el Mariscal Tito, tot el seu món s'ensorra. Les indagacions el porten fins a una organització secreta anomenada MI5 i fins a uns informes de nom "Lux", en els que podria estarxifrada la clau del misteri.


Ibiza y Formentera 91(026)(46.72) Ibi

Fruit d'un extens treball de camp, actualitzat regularment per un equip de 12 viatgers- redactors i 80 col·laboradors, les guies blaves li ofereixen: informacions generals, tot el necessari per desenvolupar-se amb facilitat, un recorregut per la història i la societat actual, la qual que es pot veure i fer en cada etapa, les millors adreces per menjar i allotjar-se en funció de cada pressupost i els millors locals per prendre una copa, escoltar música o ballar.


A peu per camins de càtars al Pirineu català : 14 passejades i excursions de Montse Subirana 796.51 Sub

A peu per camins de càtars al Pirineu català és una guia impulsada pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes per apropar-se a peu, pausadament, a la dramàtica història dels exiliats occitans —els anomenats «bons homes»— que a l’edat mitjana van haver de deixar les seves terres i cases per salvar la vida, tot fugint de la intolerància religiosa, l’ambició dels poderosos i la barbàrie de la força. Alhora, el llibre vol ser també una petita incursió en el món medieval català dels segles XIII i XIV, fonamentalment.
S’han dissenyat un conjunt de 14 excursions —de mig dia i de dia— repartides per set comarques: el Ripollès, el Berguedà, la Cerdanya, el Solsonès, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Es tracta de propostes per a caminadors diversos: per als que volen una passejada tranquil·la, per a qui vulgui fer-la amb nens i també n’hi ha per als més experimentats.
L’objectiu principal ha estat evocar uns fets i un territori de tal manera que el lector s’animi a recórrer els itineraris proposats.



Bona lectura!