dimarts, 28 de febrer del 2012

Exposició de pintura de Xus Duran. Del Roig al violeta

Exposició de Xus Duran, Del roig al violeta, s'inaugura el dissabte de 3 de març a les 11:30 hores a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla. L'exposició es podrà veure fins el 31 de març.



DEL ROIG AL VIOLETA és una iniciativa artística que neix arran d’una visita de l’artista Xus Duran a Elna (Rosselló, Catalunya Nord), on pogué visitar la maternitat i els camps de concentració d’Argelers i Sant Cebrià. La impressió del record del patiment dels milers d’exiliats republicans que van passar per aquells camps , contraposat amb el far d’esperança que significà la maternitat d’Elna, impulsada per Elisabeth Eidenbenz, per centenars de dones i criatures, van dur-lo a plasmar la cruesa de la guerra i les seves conseqüències en unes vint obres que conformen l’exposició.
Per tal de contextualitzar l’obra, l’autor ha comptat amb la col·laboració de la historiadora Míriam Ojeda. Ambdós, partint de la batalla de l’Ebre, darrera derrota de la República en terres catalanes i preludi de la desfeta de Catalunya, recorren el llarg camí dels desastres de la guerra i la desesperació de l’exili fins el raig d’esperança que significà la maternitat d’Elna i la tenacitat d’Elisabeth Eidenbenz per centenar de dones republicanes.