dijous, 14 de juny del 2012

Pregunta a la biblioteca


Pregunta a la Biblioteca és el servei d'informació en línia de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquest servei és atès per bibliotecaris, que respondran les consultes en un termini de 72 hores (el temps de resposta es pot allargar en caps de setmana i festius).
Pots formular la teva pregunta en català, castellà o anglès.
  • Qui pot fer les preguntes?
Totes les persones a partir dels 14 anys poden fer ús del servei. És un servei gratuït i obert a tothom.

  • Des d'on es pot fer la pregunta?
Des del formulari web de la pàgina del servei de la Biblioteca Virtual. El sistema de comunicació del servei és del tipus pregunta - resposta a través del correu electrònic; la pregunta serà realitzada per l'usuari en qualsevol moment via el formulari web i la biblioteca facilitarà la resposta dins del termini de temps compromès.
  • Qui respon?
Els bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Les biblioteques de la Xarxa que atendran el servei seran:
  1. Can Casacuberta de Badalona
  2. Xavier Benguerel de Barcelona
  3. Miquel Llongueras de Barcelona
  4. Can Pedrals de Granollers
  5. Xarxa de biblioteques de L'Hospitalet del Llobregat
  6. Central d'Igualada
  7. Manresa
  8. Pompeu Fabra de Mataró
  9. Vapor Badia de Sabadell
  10. Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi del Llobregat
  11. Bct xarxa. Biblioteques de Terrassa
  12. Torras i Bages de Vilafranca del Penedès
Les consultes s'atendran mitjançant un sistema rotatori de torns entre les biblioteques participants.
  • En quant temps es respon?
La Xarxa de Biblioteques es compromet a respondre en un temps màxim de 72 hores exceptuant els caps de setmana i dies festius a Catalunya.
  • En quines llengües es poden fer les preguntes?
Les preguntes es poden fer en català, castellà o anglès. La Xarxa de biblioteques facilitarà la resposta en l'idioma (català, castellà o anglès) que l'usuari indicarà al formulari web; per defecte, en el mateix idioma que es rep la pregunta.
  • Quins tipus de preguntes es poden atendre?
El SRV atén tot tipus de preguntes d'informació pràctica, temàtica, bibliogràfica i d'orientació, de caràcter general i de qualsevol matèria.
La relació de consultes que s'atenen són:
  • d'informació general sobre les biblioteques, la seva col·—lecció i els seus serveis.
  • de resposta ràpida: són les que demanen temes concrets i que es poden respondre d'immediat consultant una font d'informació. Són les considerades estrictament de referència. Proporcionarà respostes concretes o remet a l'usuari a la font informativa que proporciona la resposta que necessita.
  • d'informació bibliogràfica i localització de documents: inclou les consultes que requereixen una recerca documental i l'ús de diferents fonts d'informació per poder-les contestar. Consisteix en oferir a l'usuari relacions de bibliografia, informació de bases de dades i recursos web sobre el tema de la seva consulta o cerca dels catàleg bibliogràfics dels centres d'informació.
  • d'orientació: són les que adrecen a l'usuari al servei o recurs que li pot proporcionar la informació que precisa. 
Animeu-vos a preguntar!!

Pregunta a la biblioteca