dijous, 9 de maig del 2013

Recomanació


La Mejor comida callejera del mundo: dónde encontrarla y cómo prepararla  

V. V. A. A.  641 Mej


És un llibre de viatges, és un llibre de cuina i és una guia molt pràctica i curiosa perquè, en les properes vacances o escapades, ens atrevirem, per fi, a provar i reconèixer el menjar de carrer i, alhora, més popular de països exòtics i capitals europees com Lisboa o Madrid. A través del menjar és com millor es coneix un país i les seves gents i, si aquest menjar és a més la que es pren de peu, barrejant-se entre els paisans del lloc, doncs millor que millor.

Els autors d'aquest llibre són els escriptors habituals de les fantàstiques guies de viatges Lonely Planet, amb una introducció de Tom Parker Bowles (conegut escriptor gastronòmic britànic i fill de Camila Parker Bowles). Takoyaki japoneses, arancinos de Sicília, hot dogs novaiorquesos, falafel, gyros, chivito... Han provat absolutament tots aquests àpats i, d'Espanya destaquen els xurros, dels quals asseguren que són l'esmorzar i remei infalible contra la ressaca després d'una nit de festa.

A més d'aquest viatge culinari pel planeta dels sabors del carrer, el llibre inclou 100 receptes (20 són dolços i la resta salades) autèntiques amb instruccions molt clares i senzilles i un glossari d'ingredients exòtics amb alternatives fàcils de trobar, perquè surtin com en el seu lloc d'origen. Atreveix-te a provar i a cuinar.