dilluns, 14 d’octubre del 2013

Carme Solé Vendrell guanya el Premio Nacional de Ilustración

Per segona vegada al llarg de la seva carrera, la primera va ser el 1979, l'artista catalana Carme Solé Vendrell ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Ilustración 2013, dotat amb 20.000 euros . El jurat ha decidit atorgar-li la distinció per 'ser una artista 'guia' al món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres'.
Solé Vendrell va editar el seu primer llibre el 1968, i des d'aleshores ha il·lustrat més de 700 títols entre àlbums i llibres de text. El 1981 va publicar The boy with the Umbrella (El nen del paraigües), el seu primer llibre com a autora del text i de les il·lustracions. Posteriorment ha publicat altres títols, entre els quals destaca Jon's Moon (La lluna d'en Joan), títol que la va situar entre els il·lustradors de referència a nivell internacional. Entre altres llibres infantils seus destaquen L'aniversari, Raspall i Jo les volia.
És sòcia fundadora de l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya. Col·labora regularment amb diferents revistes per a infants, com Pomme d'Api, Cavall Fort, Tretzevents i Cricket and Ladybug. També fa treballs de cartellisme, animació, escenografia, dramatúrgia i direcció de teatre.
El febrer de 2013 es va dipositar el seu fons a la Biblioteca de Catalunya, un fons format per uns 200 dibuixos.

A les biblioteques de Sant Pere de Ribes trobareu molts dels seus contes.