dimecres, 6 de novembre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

Foc Latent

Lluïsa Forrellad   N For

Foc latent és una novel·la ambientada a finals del segle XIX i inicis del segle XX que narra la vida de Pol Caselles, un noi orfe que neix al camp en un entorn de condicions humils i dures. A mesura que va creixent, fa diferents feines per poder subsistir i acaba formant part, en l'edat adulta, de l'alta burgesia catalana.
L'autora d'aquest llibre no es limita a explicar en un llenguatge molt ric la història personal d'aquest noi, sinó que amaneix la novel·la amb la descripció de la transformació de la societat catalana durant aquells anys, ens detalla els grans canvis socials, polítics i econòmics d'aquella època tan convulsa, i ens retrata la forma de vida de treballadors del camp, dels obrers, els criats, la burgesia, els sindicats...
El lector, sense adonar-se'n, fa un repàs pels grans fets històrics que van marcar el nostre país durant aquell període: confrontació religiosa, canvis polítics, lluites de les diferents classes socials, la Setmana Tràgica... En tot moment s'aprecia el gran treball d'investigació i documentació fet per aquesta gran escriptora.

Recomanat per la biblioteca Joan Coromines, del Masnou