dilluns, 4 d’abril del 2016

L'altra part de l'autor José Matas Crespo

Recentment hem incorporat al fons de la biblioteca la novel·la La otra parte de l'autor vilafranquí José Matas Crespo (podeu trobar-la al catàleg del fons de la Biblioteca Josep Pla clicant el següent enllaç: http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=t&searcharg=otra+parte&searchscope=45&submit=Cercar ).
Aquest autor ha posat a disposició de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona la seva novel·la “La otra parte”, Editorial Punto Rojo (2015) i ens ha arribat com una donació al nostre fons.

Aquesta novel·la s'endinsa en las relacions de parella, en el patiment que genera la manca de desig i en com les petites decisions que prenem a la vida ens porten a descobrir l'altra part que habita a cadascun de nosaltres.

Tal com s’expressa a la sinopsi, en tot moment, en tot lloc, prenem petites decisions que ens acaben salvant o condemnant; estem exposats a una destinació incerta que ens posa a prova en cada pas que donem.

Com els personatges d'aquesta novel·la, llançats a un escenari de paranys que ells mateixos van triant sense pretendre-ho. Pedro, un policia nacional honest i treballador que viu afligit per les discussions constants que té amb Marta, la seva dona, immersa en una vida insulsa i desgastada com a mestressa de casa. No obstant això, tot canvia quan Molly, un atractiu divorciat i company de Pedro, els convida a sopar. Amb un final impactant, el narrador ens condueix pels recòndits abismes de la condició humana a través d'uns personatges que sofreixen i gaudeixen en les seves relacions, víctimes del seu propi desig. Personatges que acaben mostrant, per a sorpresa del lector, l'altra part que cadascun guarda en el seu interior.

L’autor ha fet donació de dos exemplars de la novel·la a cadascuna de les biblioteques de les comarques del Penedès i el Garraf, així com un lot de 30 exemplars per a què pugui ser llegida pels diferents clubs de lectura de les biblioteques de la Xarxa.

El proper 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, la novel·la serà presentada a la biblioteca Torras i Bages dins el marc de la revetlla de Sant Jordi.

D’ella s’ha dit:
Una sàvia i maliciosa dissecció de les relacions amoroses i socials, de les nostres expectatives sempre frustrades i de la incomprensió que enfosqueix qualsevol contacte humà. En suma, la comèdia humana servida amb humor, fondària reflexiva, personatges convincents i diàlegs deliciosos.
Mercedes Abad (Escriptora i periodista)

Et mostra la vida amb les seves misèries i les seves grandeses: l'amistat i la traïció, l'amor i el sexe, totes les fosques pulsions que ens porten a ser herois abnegats o vilans menyspreables. La seva història t'obliga a pensar, et fa més humà.
Luis Paniello (Filòleg i Escriptor)