dilluns, 12 de setembre del 2016

Apunta't i participa a la viquimarató fotogràfica a Les Roquetes!


Tot seguit, podeu llegir la nota de premsa que les biblioteques públiques de l'Alt Penedès i Garraf que participem en aquesta iniciativa hem preparat per fer difusió d'aquesta activitat participativa:



Wiki Takes... o Wikipedia Takes..., que es pot traduir com “La Viquipèdia pren [el teu municipi o ciutat]”, és una gimcana fotogràfica amb el propòsit d'obtenir imatges en llicència lliure sobre un indret particular, on els participants aporten fotografies de tantes vistes locals com sigui possible per a complementar articles de l’enciclopèdia.

Sota aquest lema, biblioteques i bibliobusos de les comarques de l’Alt Penedès i El Garraf organitzen una viquimarató fotogràfica el dissabte 1 d’octubre als municipis de Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Torrelavit i Sant Martí Sarroca. L’objectiu de l’activitat és completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d’Interès Local (BCIL).
L’activitat està adreçada a persones de totes les edats amb ganes de caminar i que els agradi fer fotografies, ja que la participació es pot fer en família, sol i/o acompanyat. Caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca o bibliobús més proper (termini: del 12 al 24 de setembre).
A Sant Pere de Ribes aquesta activitat l’organitzen la Biblioteca Josep Pla i al Biblioteca Manuel de Pedrolo, amb el suport i la col·laboració del Centre Social Ribetà Els Xulius (a Ribes) i de Globalitza-t’e (a Les Roquetes), amb el següent programa:

Dissabte 1 d’octubre de 2016

9:45h – trobada a la biblioteca més propera per a recollir les acreditacions i el llistat de llocs a fotografiar
Biblioteca Josep Pla (C/ Gaudí, 1, Les Roquetes)
Biblioteca Manuel de Pedrolo (Pl. Maria Mercè Marçal, 1)
10:00h – tret de sortida i inici del recorregut de tots els participants, sota el guiatge d’un responsable de grup
12:00h – retorn a la biblioteca per a descarregar les fotos a la Viquipèdia (hi haurà suport i assessorament tècnic)
12:30h – aperitiu per a tots els participants

Es tracta d’una activitat que acompleix una de les funcions de la biblioteca pública: esdevenir un punt neuràlgic del municipi, facilitar l’accés d’informació a la ciutadania, actualitzar els continguts dels seus fons locals i donar-los a conèixer. En definitiva, gràcies a l’aportació de la ciutadania aconseguirem aportar el nostre granet de sorra a l’enciclopèdia multimèdia més gran i popular del món.

No us ho perdeu! Us animem a participar-hi, només cal que us hi apunteu!