dilluns, 19 de setembre del 2016

Lots de llibres en préstec per a l'Institut Xaloc de Les Roquetes

El curs passat la Biblioteca Josep Pla va treballar, colze a colze, amb els dos instituts de secundària de Les Roquetes, i a final de curs ens vam reunir i la valoració dels projectes iniciats va ser positiva per tant, vam posar fil a l'agulla per planificar les accions per tirar endavant al llarg d'aquest curs 2016-2017.
El curs passat els alumnes de 1r i 3r d'ESO de l'Institut Alexandre Galí i de l'Institut Xaloc van visitar la biblioteca per participar en unes sessions o tallers de formació d'usuaris enfocats a reforçar les consultes d'informació i repassar el funcionament, recursos i serveis que els ofereix la biblioteca. Però a banda d'aquesta formació, l'Institut Alexandre Galí va posar en marxa un projecte de promoció lectora dedicant mitja hora diària de lectura, a l'entrar del pati, als alumnes de 1r i 2n d'ESO. Fa funcionar molt bé i la biblioteca i va col·laborar prestant lots de llibres a totes les aules participants en el projecte.

Aquest curs, a banda del calendari fixat de sessions de formació, on s'hi sumaran els 2n d'ESO, l'Institut Xaloc també posa en marxa el seu projecte de promoció lectora dedicant una estona a la lectura cada dia a primera hora, només arribar a l'aula.

Aquest estiu la biblioteca ha tingut feina en recopila prou exemplars de novel·la juvenil en català per prestar a totes les aules que participen en aquest projecte d'animació lectora de tots dos centres de secundària.

Aquesta tarda ja hem prestat 8 capses plenes de llibres a l'Institut Xaloc, llibres per als alumnes de 1r a 4rt d'ESO. Un total de 220 llibres que estaran en préstec durant tot el curs i que serviran per recolzar aquest projecte. Des de la biblioteca esperem que els tractin amb cura i que els joves de l'institut els llegeixin amb calma i els encomanin les ganes de llegir-ne d'altres i venir a la biblioteca a buscar-ne més.





Ara toca acabar de preparar els lots per l'altre institut!
Bones lectures alumnes d'ESO del Xaloc!