dissabte, 19 de novembre del 2016

Tainted love, premi del XVII Concurs de narrativa curta Cinc Pins 2016

Ahir al vespre va tenir lloc l'acte de lliurament de premis de la disetena edició del Concurs literari de narrativa curta Els Cinc Pins de Les Roquetes a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla. El jurat d'aquest any format per Josep Sànchez, Mireia Juanola i Tòfol Tobal van iniciar l'acte exposant els criteris que havien tingut en compte a l'hora de decidir el veredicte, i tot seguit van atorgar el premi al millor treball en la categoria d'àmbit nacional a Juli Capilla i Fuentes per l'obra titulada Tainted love. L'obra ha estat escollida d'entre una setentena de treballs presentats.El jurat va declarar desert el premi al millor treball en la categoria d'àmbit comarcal.

L'autor del treball premiat va agrair l'atorgament d'aquest premi, va fer cinc cèntims del text guanyador i el va llegir en veu alta. Tot seguit, el Regidor de Cultura de Les Roquetes, Adrià Solà, va dir unes breus paraules sobre aquest concurs literari i per seguir treballant perquè segueixi sent un concurs de referència del tot consolidat.

Podeu llegir el relat guanyador que adjuntem a continuació:





La segona part de l'acte va anar a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera, amb el seu espectacle poètico-musical en motiu dels 25 anys de la mort de l'escriptora, narradora i periodista Montserrat Roig. Sota el títol Pinzellades de Roig, van anar repassant la trajectòria vital de l'autora  amb cites de la seva narrativa però també amb poemes i cançons d'autors i artistes que la van conèixer de ben aprop, i que van ajudar a descriure la Montserrat com una dona amb talent literari, valenta, ferma i lluitadora, compromesa i reivindicativa. El Jaume recitant i narrant la vida d'aquesta autora i l'acompanyament que li feia el Vicente amb les cançons i la guitarra es van convertir amb una lliçó de literatura i de vida que no va deixar a ningú indiferent.

Durant aquest acte, que havíem contextualitzat dins el programa de Biblioteques amb D.O., vam poder tastar el vi rosat del celler Puig i Batet de Ribes.