dimarts, 17 de gener del 2017

Nova selecció de llibres per als Megalectors

Demà dimecres, 18 de gener a les 17.30 h, hem convocat els nois i noies del MEGALECTORS, el club de lectura infantil de la biblioteca, per fer la primera trobada d'aquest any. Els presentarem el concurs Puja al tren per si volen participar-hi, però també els farem la presentació del tríptic amb la segona tria de lectures d'aquest curs.

Aquest és un club de lectura una mica alternatiu, que ofereix als nois i noies que s'hi han inscrit (amb edats que van de 3r a 6è de primària) la possibilitat d'escollir què els ve de gust llegir d'entre una selecció de vint títols de diferent dificultat lectora. Poden triar llibres en funció de si llegeixen a poc a poc (gomet blau), si llegeixen a bon ritme (gomet vermell), si són lectors experts (gomet verd), i també se'ls proposen dos àlbums il·lustrats. Cal dir que aquest any tenim un grup on la majoria són alumnes de 5è i 6è i això fa que les tries es decantin força cap a llibres per a nois i noies d'aquesta franja d'edat, que també ens permet un retorn i posada en comú força rica. Aquest club de lectura no és cap competició: cada participant decideix què vol llegir, sense obligacions, i al seu ritme ja que cadascú té una velocitat lectora i això cal respectar-ho.

A les trobades, que les fem un cop al mes, parlem de què ens han semblat les lectures (no sempre ha llegit el mateix, clar) i això permet la recomanació de llibres entre ells. la trobada sempre es tanca amb algun joc relacionat amb les paraules, la lectura en veu alta d'un conte, o una dinàmica que engresqui als nois i noies a llegir i a seguir llegint, que és l'objectiu de l'activitat.
 
Us adjuntem el tríptic que entregarem demà amb la segona tria de lectures i si us agrada, i sabeu d'algú que li podria agradar apuntar-s'hi encara hi és a temps (és un grup obert però cal inscriure's).




Molt bones lectures!