dimecres, 8 de març del 2017

Estrenem el Debat a bat a la Josep Pla

A totes dues biblioteques de Sant Pere de Ribes estem a punt d'estrenar una proposta per als joves que ens arriba directament des de Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i que ens fa una il·lusió especial ja que és un projecte on els nois i noies de 12 a 16 anys són els protagonistes: ja tocava pensar en aquesta franja d'edat!

La Biblioteca Josep Pla treballa, colze a colze, amb els dos instituts de Les Roquetes amb propostes de foment a la lectura i amb tallers de formació d'usuaris pensats en reforçar les habilitats a l'hora de buscar informació i preparar els crèdits de síntesi i treballs de recerca dels alumnes d'ESO. Però ens venia de gust iniciar noves línies de treball amb la gent jove perquè ens sembla un públic que té molt a dir a la biblioteca, i que massa sovint queda oblidat: volem que sentin la biblioteca com a seva, que s'hi trobin com a casa, que tinguin opcions de participar en activitats per a ells, i volem sentir la seva veu!



Per tots aquests motius, es va decidir participar en la convocatòria del projecte DEBAT A BAT de Gerència de Biblioteques, i gràcies al treball que ja fem amb els instituts i la intenció d'ampliar-lo a partir d'ara amb noves accions, ens van seleccionar junt a nou municipis més! La setmana que ve, el dia 13 de març a la Pedrolo, i el 15 de març a la Josep Pla, ens estrenem amb el primer dels tallers d'aquest projecte o BAT 1 titulat: Allò que no es veu. Estem fent difusió perquè arribi al màxim de nois i noies d'aquestes edats i s'engresquin a participar-hi ja que es tracta d'una experiència diferent: no és un club de lectura, ni un joc, ni una xerrada, sinó una activitat on s'han de deixar portar, s'hi han de poder sentir còmode, podran dir-hi la seva, opinar, pensar i reflexionar sobre idees que els anirem introduint a compta gotes i que segur que ens enriquiran a nosaltres com a bibliotecaris i a ells com a persones. Però en el fons, l'objectiu final és que s'ho passin bé! Que s'adonin que la biblioteca els obre les portes de 'bat a bat' perquè ens aportin aire fresc, ens aportin idees, ens parli, ens expliquin coses, ens rejoveneixin!
 
No feu més preguntes... s'ha de provar, arrisqueu-vos! Joves: us esperem amb els braços oberts.
Un secret: darrere aquest projecte hi ha la dinamització i l'expertesa de la narradora Mon Mas, que molts de vosaltres coneixeu perquè ve de tant de tant a explicar l'hora del conte, el què potser no sabeu és que a més, té la mà trencada amb la gent jove i ha preparat aquest projecte amb moltes ganes i està molt i molt bé!

Dimecres 15 de març a les 17.30 h amb ganes de passar-s'ho bé!
Abans però, cal fer la inscripció per saber quants serem! Podeu fer-la al taulell d'informació de la biblioteca, trucant al 938115782 o fent un correu electrònic a l'adreça b.st.pereribes.jp@diba.cat i deixant les vostres dades.

No us talleu: apunteu-vos: la biblioteca us necessita! No us en penedireu...

(Si coneixeu joves de 12 a 16 anys feu ressò d'aquesta proposta. Com més serem millor!).