divendres, 8 de setembre del 2017

Novetat: clubs de lectura infantils a la Biblioteca Josep Pla


Més que mai, llegim a la biblioteca!

Aquesta tardor les Biblioteques de Sant Pere de Ribes posem en marxa tres clubs de lectura infantils, amb lectures per a tots els gustos i totes les edats! Volem fomentar la lectura amb els nens i nenes de Les Roquetes, tant els que els agrada molt llegir com els que els costa una mica: es tracta de dedicar una estona a la lectura, en un moment que moltes famílies no disposen de gaire temps per fer-ho a casa.

Volem posar en marxa tres clubs de lectura diferenciats per edats i nivells lectors:

CARGOLETS DE BIBLIOTECA

Té periodicitat quinzenal, i és una activitat pensada per compartir la lectura en família: nens acompanyats d’un adult.

Es farà els dimarts a les 5 de la tarda, adreçat a nens i nenes de P5 a 1er i les seves famílies, i els de P4 que s’hi vulgui afegir i que penseu que ja poden estar en una rotllana seguint la lectura d’un conte en veu alta.

MEGALECTORS

Amb el mateix format que tenia els dos darrers cursos, però ara l’adrecem als alumnes de 2n, 3r i 4rt. Ens trobarem un dimecres al mes a les 5 de la tarda.

Aquest club està pensat per aquells que els hi agrada molt llegir, però també per aquells a qui els hi costa una mica més, ja que cadascú pot anar al seu propi ritme.

OPERACIÓ LECTURA

Nou club de lectura per a nens i nenes de 5è i 6è. Un espai de relació on tots els participants llegiran el mateix llibre. Ens trobarem cada quinze dies. El llibre que toqui llegir no es llegirà de cop, sinó que ens posarem reptes: ‘llegiu de tal pàgina a tal pàgina màxim, i el proper dia prepareu tres reptes que us hem preparat sobre aquestes pàgines, no podeu llegir més enllà!’. El dia d ela trobada es comentarà la lectura feta i haurem preparat unes activitats que giraran sobre el què s’ha llegit. Ens trobarem els dimecres a les 5 de la tarda cada 1uinze dies.

Demaneu-nos tota la informació que necessiteu, dubtes, etc.

Mirarem de ser el màxim de flexibles: si a tots els inscrits us va millor començar a les 17.30h per exemple, ho canviarem. No patiu! El que sí que demanem és un compromís per part de les famílies, ja que per fer-ho possible hem de demanar llibres en préstec interbibliotecari i preparar les sessions i això ho fem comptant que son tants participants com s’han inscrit, semblant a una extraescolar.    

APUNTA’T als clubs de lectura i gaudeix tastant els llibres!

Inscripció fins el 29 de setembre, però no espereu fins l’últim dia: són places limitades.

Taulell de la Biblioteca Josep Pla

T. 938115782