dimarts, 1 d’abril del 2008

IV Jornades d'Astronomia de Les Roquetes

Un any més hem tingut durant el mes de març un seguit d'activitats emmarcades en les IV Jornades d'Astronomia de Les Roquetes, organitzades conjuntament per la Biblioteca Josep Pla i el Centre Cívic l'Espai.

El punt i final de les jornades d'aquest any va ser el taller de llançament coets d'aigua que va tenir lloc passat dissabte al parc, just davant del centre cívic i la biblioteca. El taller va ser conduït per l'Antonio Bernal, membre de l'Agrupació Astronòmica de Castelldefels. Els nens i nenes van convertir-se per una estona en enginyers, aprenent a construir un coet amb materials reciclats (ampolles buides, trossos de cartulina, una antiga dutxa de jardí, etc.) i un combustible molt valuós i molt poc contaminant: l'aigua.





Finalment el taller va concloure d'una manera espectacular: el llançament del coet, que va ser un èxit.

...3, 2, 1, 0...




Prèviament, el divendres 28, va tenir lloc a la biblioteca la xerrada Canvi d'hora, a càrrec d'Alfonso López Borgoñoz, també membre de l'Agrupació Astronòmica de Castelldefels. En ella, va exposar els motius i les conseqüències que té el canvi d'hora oficial en el consum energètic, l'economia i les persones.