dilluns, 14 d’abril del 2008

Novel·les recomanades d'aquest mes

El noi del pijama de ratlles
John Boyne
Empúries

Berlin, 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l´elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt depriment. Bruno s´avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s´alça davant la finestra de la seva habitació. Fins que no coneix Schmuel, el noi del pijama de ratlles, que viu a l´altra banda del filferro espinós, Bruno ni tan sols no comprèn que ja no és a Alemanya sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar els horrors que es viuen a l´altre costat de la tanca. L´honestedat narrativa, la congruència dels personatges i la progressió magistral de la trama, doten aquesta novel·la d´una qualitat literària molt humana i d´una força narrativa captivadora.


Un mundo sin fin
Ken Follett
Plaza & Janés

Esperadíssima seqüela d’Els pilars de la terra, la novel·la de més èxit fins ara de Ken Follett. Divuit anys més tard, Un món sense fi torna a fer viatjar els lectors a la ciutat medieval de Kingsbridge, amb la catedral com a centre de la trama, i els seus habitants, descendents dels homes, dones i nens que van protagonitzar Els pilars de la terra i que ara s’hauran d’enfrontar als efectes devastadors i convulsos d’un dels pitjors desastres naturals de la història: la temuda pesta.



Túnels
Roderick Gordon & Brian Williams
Edicions 62

Túnels és una novel·la juvenil que ens parla de Williams, un noi de 14 anys que comparteix amb el seu pare una afició molt estranya: passa el seu temps excavant, buscant tresors perduts als budells de la terra. Així descobreix que, sota el mateix Londres, existeix un món sorprenent i diferent al de la superfície. Un món ple de túnels que no figuren a cap mapa i portes oblidades durant segles. Però... cap a on duen?



Altres novetats d'aquest mes:

BALDACCI, David. Los coleccionistas
CAMILLERI, Andrea. El primer cas d’en Montalbano
FOLSOM, Allan. La conspiración Maquiavelo
GAMBOA, Fernando. La última cripta
KLEYPAS, Lisa. Escándalo en primavera
MARSÉ, Juan. Canciones de amor en Lolita’s Club
MARTÍN PIÑOL, Joan Antoni. 200 locuras para que te quedes conmigo
MARTÍNEZ DE LEZEA, Toti. El jardín de la oca
MESSUD, Claire. Els fills de l’emperador
PAASILINNA, Arto. Delicioso suicidio en grupo
PINA, Juan. Los guardianes del tiempo
RANKIN, Ian. Nombrar a los muertos
VALLE, Ignacio del. El tiempo de los emperadores extraños
VIDAL, César. La noche de la tempestad
WICKHAM, Madeleine. Copas para tres

Altres novel·les pel públic juvenil:

LLONGUERAS, Joan. Kadingir: el ceptre de Zink
WINTERSON, Jeannette. El guardián del tiempo