dijous, 17 de març del 2011

Novetats audiovisuals del mes de març

Ja podeu trobar a la Biblioteca Josep Pla, les novetats audiovisuals del mes de març, que inclou: pel·lícules i música.

Llistat de novetats de DVD's:


4 meses, 3 semanas, 2 días
, de Cristian Mungiu, 2008

Plata quemada, de Marcelo Piñeyro, 2001

Gomorra, de Matteo Garrone, 2009

Reservoir dogs, de Quentin Tarantino, 2008

Todas las mañanas del mundo, de Alain Corneau, 2007

The Office. Serie completa, de Ricky Gervais y Stephen Merchant, 2008

Ágora, de Alejandro Amenábar, 2010

Cronos, de Guillermo del Toro, 2005

El Secreto de sus ojos, de Juan José Campanella, 2009. DVD Sec

Los Crímenes de Oxford, de Álex de la Iglesia, 2008

Aquest mes destaquem entre les novetats de pel·lícules:


Ágora, de Alejandro Amenábar, 2010.



Segle IV. Egipte sota l’Imperi Romà. Les violentes revoltes religioses als carrers d'Alexandria arriben a la seva llegendària Biblioteca. Atrapada dins dels seus murs, la brillant astrònoma Hipàtia lluita per salvar la saviesa del Món Antic amb l’ajuda dels seus deixebles. Entre ells, els dos homes que es disputen el seu cor: Orestes i el jove esclau Davo que es debat entre l’amor que li professa en secret i la llibertat que podria aconseguir unint-se a l’ascens dels cristians.

El Secreto de sus ojos, de Juan José Campanella, 2009.




La història, situada a 1999, és explicada en forma de record: el juny de 1974, un agent de la justícia federal, Benjamí Esposito, comença a investigar el crim d'una jove dona, Lilliana Colotto de Morales, brutalment violada i assassinada dins d'casa seva en un barri de la ciutat de Buenos Aires. El seu marit, ara vidu, Ricardo Morales, queda devastat per la notícia, Esposito li promet trobar l'assassí i portar davant la justícia.



Gomorra, de Matteo Garrone, 2009.




Poder, odi i sang. Aquests són els "valors" a què han d’enfrontar cada dia els habitants de les províncies de Nàpols i Caserta.

Gairebé mai es pot triar, gairebé sempre s’està obligat a obeir les regles del Sistema, la Camorra, i només els més afortunats poden pensar en portar una vida "normal". Cinc històries s’entrecreuen en aquest paisatge violent, un món despietat, aparentment allunyat de la realitat, però ben arrelat en aquesta terra.




Aquest mes destaquem aquests CD's musicals:


Delinqüentes, Los Hombres de las praderas y sus bordones calientes, 2010.


Los Delinqüentes són un grup en constant evolució. La seva música es reinventa de manera permanent. En un insistent treball d’investigació, el grup ha decidit en aquesta ocasió recuperar les seves arrels, pel que han incorporat a la seva formació a Tomasito.
En aquest disc, agafen velles cançons tant de Delinqüentes com de Tomasito i s’atreveixen a versionar alguns dels seus temes preferits.

Staples, Mavis, You are not alone, 2010.




You are not, no és ni més ni menys que una lliçó i una mostra d'una força de voluntat titànica i una capacitat per a no ser engolit per tot el que provoca en les persones fàstic i desídia realment encomiable per part de Mavis Staples. Sens dubte el major mèrit d'aquest disc és com s'erigeix ​​la figura de la cantant com un suport per ànimes en teoria més joves que la seva, però més vulnerables i molt més marcides pels avatars de l'existència. En aquest sentit, és un disc de gospel conceptualment impecable.