dissabte, 12 de març del 2011

Novetats d'adults del mes de març

Ja podeu trobar a la Biblioteca Josep Pla, les novetats d’adults del mes de març.
Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Guía Repsol 2011:

Guía de los mejores vinos de España

Guía de rutas con denominación de origen

Guía Repsol. España y Portugal



L’edició impresa inclou tres guies: la Guia de mapes i carreteres, la Guia de Rutes amb denominació d’origen i la Guia dels millors vins. A més, ofereix rutes de dos dies per més de 20 ciutats espanyoles i escapades per a cada estació de l’any o d’un dia per gaudir amb intensitat de la geografia espanyola.
La Guia de Mapes 2011 conté més de 100 suggeriments de lleure i turisme a l'aire lliure, i 350 noves propostes al voltant de béns d’interès cultural, Conjunt Històric Artístic o Patrimoni de la Humanitat.
La Guia de Rutes amb denominació d’origen torna a sorprendre amb 34 nous itineraris per a descobrir Espanya a través dels productes amb garantia de qualitat. En cadascuna de les rutes és possible conèixer al detall els espais de major interès turístic, els enclavaments paisatgístics més rellevants o les visites culturals imprescindibles a cada zona.
La Guia dels millors Vins ofereix una acurada selecció dels vins més destacats d'Espanya: 1.500 vins classificats per comunitats autònomes i 655 cellers, amb la coordinació i supervisió de la Reial Acadèmia de Gastronomia i l'assessorament d'un ampli equip especialitzat.


¡Nadad libres! de Sébastien Chrisostome




Protagonitzat per uns salmons amb problemes molt humans.Josi, Marsha i el senyor Nalé, tres amics salmons, remunten el riu a la recerca de “salmones” per fecundar. Però aviat, les seves ànsies de llibertat els condueixen a l’aventura, a la recerca de l’oceà.Una història aquàtica plena d’humor, amb qüestions existencials i aprenentatge de la vida.Amb uns diàlegs precisos i enginyosos, i amb un dibuix minimalista, eficaç, carregat d’expressivitat humorística.

El Invierno del dibujante de Paco Roca


A l'Espanya de 1957 ser historietista era un ofici. No eren artistes, eren obrers de la vinyeta. Cobraven a tant per pàgina o per vinyeta, treballaven a preu fet, seguint uns patrons establerts i inamovibles. renunciaven als seus originals i als seus drets d'autor a canvi dels diners cobrats. Però en aquest 1957 va passar una cosa que va trencar la monotonia i va sembrar l’esperança. Carlos Conti, Guillermo Cifré, Josep Escobar, Eugeni Giner i José Peñarroya, cinc extraordinaris historietistes, famosos per els seus personatges (El boig Carioca, El Reporter Tribulete, Carpanta, L 'inspector Dan o Don Pío), van gosar rebel·lar-se contra l’editorial. La vida a Bruguera amb la dictadura de Franco com a teló de fons i la sortida de seus dibuixants estrella per fundar Oncle Viu, una nova revista que els permetés aconseguir més recursos, mantenir el control creatiu dels seus personatges, i aconseguir, en definitiva, una major llibertat, com a metàfora del règim franquista, és el marc i l’essència de l’hivern del dibuixant.



La Cocina de la salud : el manual para disfrutar de una vida sana de Ferran Adrià



Aquest llibre presenta, de la mà del millor cuiner del món i del cardiòleg de major reconeixement internacional, totes les claus, idees, consells i suggeriments per a una alimentació saludable a través d'una profunda reflexió sobre la relació que tenim amb el menjar. El llibre mostra, en els seus diferents capítols, un recorregut al llarg d'un dia en la vida d'una família corrent, i tracta en apartats successius com haurien de ser l'esmorzar, la compra, la conservació dels aliments, la cocció, el menjar, etc . En el llibre s'explica com diferents persones d'una mateixa família tenen necessitats dietètiques diferents, i que una dieta saludable no té per què estar renyida amb gaudir dels aliments. La conclusió final és que no hi ha aliments dolents, sinó que la varietat i la moderació és el secret.