dimarts, 29 de setembre del 2020

Inscripció als clubs de lectura infantils de la Biblioteca Josep Pla - segurs i amb totes les precaucions del món

La Biblioteca Josep Pla de Les Roquetes està tancada però estem treballant preparant el trasllat a un espai provisional que en breu us anunciarem, perquè les obres d’ampliació de l’equipament estan a punt de començar. Mentre anem posant-ho tot en caixes, hem estat pensant en no aturar els clubs de lectura infantils perquè són una activitat que funciona molt bé, que hem seguit fent durant el confinament, i que tot i les circumstàncies actuals ens agradaria mantenir. Per tant, hem estudiat com posar-ho en marxa amb totes les mesures de protecció possibles, perquè tothom que vingui se senti segur i se sentin segures les famílies. Us presentem la proposta per si algú vol inscriure’s perquè la intenció és començar a principis d’octubre i això és ja! Començarem com cada any amb una sessió de presentació per a les famñilies per explicar als pares com funcionarà, aquest cop amb tots els detalls perquè tothom quedi tranquil, pensem que és fonamental.

 

La biblioteca proposa quatre clubs de lectura infantils:

 

CARGOLETS DE BIBLIOTECA: un club familiar per a infants de P4, P5 i 1r acompanyats d’un pare o una mare. Aforament limitat a màxim 10 famílies. Distància de seguretat, mascareta obligatòria i recomanada als més petits de 6 anys. Trobades els dimarts de 17 a 18h cada quinze dies. Cada família tindrà en préstec el llibre que llegirem i no compartirem cap objecte. La sessió es farà a la sala sol del centre Cívic, en rotllana. Inscripció per correu electrònic a callaome@diba.cat o trucant al 938115782. PRIMERA SESSIÓ DE PRESENTACIÓ ALS PARES I PRÉSTEC DEL PRIMER LLIBRE: DIMARTS 13 D’OCTUBRE.

 

LLETRA A LLETRA: un club per a infants que aquest any fan segon de primària. Cada infant agafarà en préstec el llibre que comentarem, es llegirà en veu alta, es treballarà la comprensió lectora, i és un bon sistema per tenir sempre un llibre a la tauleta de nit. No és un reforç de lectura, sinó una activitat per endinsar-se dins dels llibres llegits, entendre’ls, analitzar de què ens parlen, mostrar-ne d’altres sobre el mateix tema, compartir-ho i passar-ho bé llegint. Trobades els dimarts de 17 a 18h cada quinze dies. La sessió es farà a la sala sol del centre Cívic, en rotllana, amb distància de seguretat, mascareta obligatòria. Inscripció per correu electrònic a callaome@diba.cat o trucant al 938115782. Aforament limitat a màxim 10 infants. PRIMERA SESSIÓ DE PRESENTACIÓ ALS PARES I PRÉSTEC DEL PRIMER LLIBRE: DIMARTS 20 D’OCTUBRE.

 

MEGALECTORS: un club de lectura per a infants de 3r i 4rt de primària. Canviarem la dinàmica d’aquest club que fa anys que funciona, enlloc d’oferir una tria de llibres de diferents nivells lectors per recomanar-nos i comentar entre tots un cop llegits, es proposaran lectures conjuntes que llegirem de cop si són curtes, o per parts si són llibres més gruixuts. Cada infant agafarà en préstec el llibre que comentarem, es llegirà en veu alta, es treballarà la comprensió lectora, i és un bon sistema per tenir sempre un llibre a la tauleta de nit. No és un reforç de lectura, sinó una activitat per endinsar-se dins dels llibres llegits, entendre’ls, analitzar de què ens parlen, mostrar-ne d’altres sobre el mateix tema, compartir-ho i passar-ho bé llegint. Trobades els dimecres de 17 a 18h cada quinze dies. La sessió es farà a la sala sol del centre Cívic, en rotllana, amb distància de seguretat, mascareta obligatòria. Inscripció per correu electrònic a callaome@diba.cat o trucant al 938115782. Aforament limitat a màxim 10 infants. PRIMERA SESSIÓ DE PRESENTACIÓ ALS PARES I PRÉSTEC DEL PRIMER LLIBRE: DIMECRES 14 D’OCTUBRE.

 

OPERACIÓ LECTURA: un club de lectura per a infants de 5è i 6è de primària. Com funciona? Es proposaran lectures conjuntes que llegirem de cop si són curtes, o per parts si són llibres més gruixuts. Cada lector agafarà en préstec el llibre que comentarem, es llegirà en veu alta, es treballarà la comprensió lectora, i és un bon sistema per tenir sempre un llibre a la tauleta de nit. No és un reforç de lectura, sinó una activitat per endinsar-se dins dels llibres llegits, entendre’ls, analitzar de què ens parlen, mostrar-ne d’altres sobre el mateix tema, compartir-ho i passar-ho bé llegint. Trobades els dimecres de 17 a 18h cada quinze dies. Valorarem la possibilitat de fer alguna sessió en línia. La sessió es farà a la sala sol del centre Cívic, en rotllana, amb distància de seguretat, mascareta obligatòria, i és possible que algun dimecres la sessió es faci en una altra sala del centre cívic no tant gran, però amb les mateixes condicions de seguretat. Inscripció per correu electrònic a callaome@diba.cat o trucant al 938115782. Si algun noi o noia d’ESO es vol inscriure també ho podrà fer. Aforament limitat a màxim 10 infants. PRIMERA SESSIÓ DE PRESENTACIÓ ALS PARES I PRÉSTEC DEL PRIMER LLIBRE: DIMARTS 21 D’OCTUBRE.

 

Famílies interessades: és molt important que feu la inscripció al llarg d’aquesta setmana, màxim la que ve per tancar els grups. Necessitem que ens envieu el nom i cognoms de l’infant que s’inscriu al club, edat, curs que fa a l’escola, a quina escola va, mòbil de contacte, i en el cas dels cargolets quin adult l’acompanyarà. Tal com vam fer durant el confinament farem uns grups de watsap amb aquest mòbil només per informació dels clubs de lectura, serà bàsic està molt connectats per qualsevol cosa que ens calgui dir-vos. Ens posarem en contacte amb tothom per confirmar la plaça.

 

Esperem que us vingui de gust participar! Serem grups molt reduïts i anirem amb molt de compte seguint totes les normatives vigents.

 

Us esperem!

 

Biblioteca Josep Pla

T 938115782