dimecres, 6 d’abril del 2011

Novetats infantils del mes d'abril

Ja podeu trobar a la sala infantil, les novetats del mes d'abril, que inclou: llibres d’imaginació, llibres de coneixement, còmic i audiovisuals. Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:



Llibres d’imaginació:


Cornèlius i el rebost d'impossibles de Carles Sala i Vila. I*** Sal



Cornèlius i el rebost d’impossibles, recent premi Folch i Torres, ens presenta el poble de Tort, un llogaret de muntanya que «no té un pam de pla», on viuen, a més de la Mar i l’avi Lluc (que és cec), tot de personatges força estrafolaris: el doctor Amnesi (que tot ho oblida), en Non de Can Tou (que sempre dorm), la bona de la Bonifàcia, la temorenca Angelina de Can Trèmols, la xerrameca Rut de can Mot i el callat Ot de can Mut, o les Tres Mais: la Maifred, la Maison i la Maisol. Per a nens a partir de 10 anys.


Sant Jordi mata l'aranya de Joaquim Carbó. I** Car



La Lídia i en Miquel són dos amics que busquen l’esperit de les llegendes en la vida de cada dia. Tots dos saben versions ben diferents de la de Sant Jordi, que representa el triomf del Bé sobre el Mal. Un dia, els dos amics creuen que l’ardit cavaller, vencedor del drac, s’ha posat al seu costat per ajudar-los a sortir d’un mal pas. Per a nens a partir de 7 anys.



Nyam, nyam! : [els meus contes infantils preferits] de Lucy Cousins



Lucy Cousins ens explica els seus contes preferits amb un llenguatge clar i enèrgic i uns dibuixos molt actuals. Dóna una nova vida als seus famosos personatges i impregna les seves aventures amb la seva pròpia màgia i els seus colors brillants. Aquests contes són tresors de la imaginació que continuen agradant i emocionant com el primer dia. Per a nens de 3 a 6 anys.


Sant Jordi i el drac de Núria Pradas. I* Pra



Un cavaller, un drac i una princesa: vet aquí la llegenda de sant Jordi! Conte clàssic illustrat esplèndidament i amb frases curtes, plenes de tendresa i humor, amb el qual els infants poden començar a conèixer aquesta llegenda. Per petits lectors de 0 a 3 anys.


Llibres de coneixement:


Papiroflèxia per a nens: senzills projectes d'origami per a ments despertes de Sara Pomarón. I793.9 Pom



Aquest llibre és un recull de senzills projectes d'Origami (Papiroflexia) per a ments despertes, a partir dels 8 anys. Una sèrie de figures de paper plegat que estan esperant que les construïm, que hi juguem, que les regalem. Amb una mica de paciència, veurem que és més fàcil del que sembla, quan haurem fet la primera figura, sabrem que el joc tot just comença i ens ho passarem molt bé.



El Gran llibre de relats de pirates i corsaris de Joan vinyoli Sastre. I629.12 Vin




Amb la lectura d’aquest llibre coneixeràs onze de les millors creacions literàries dels autors més emblemàtics de la Literatura mundial d’Aventures de Pirates i Corsaris, els quals no eren el mateix, malgrat que moltes vegades gairebé es confonien.Els Pirates es repartien entre ells tot el que capturaven o robaven.Els Corsaris tenien “patent de cors”, és a dir, actuaven amb beneplàcit d’alguns països, que també en sortien beneficiats.


Còmic:


El Dulce hogar de Chi de Konami Kanata. Volum 7. IC Kan


Un dia, una petita gateta blanca i grisa es perd mentre passejava amb la seva mare i els seus dos germans. No acostumada al món exterior, la pobra es porta els seus bons ensurts amb gossos i cotxes fins que, trist i esgotada, es troba amb un nen anomenat Yohei i la seva mare. La gateta es desperta a casa de la família Yamada (Yohei i els seus pares), que l'han recollit, i vol sortir de seguida a buscar a la seva mare, però, per una cosa o una altra, mai acaba fent-ho. Els Yamada, en principi, només l'han recollit temporalment, ja que l'edifici on viuen té prohibit tenir animals, però acaben encapritxant amb ella i se la queden. Fins i tot, per accident, li posen un nom: Chi.


DVD’s infantils:


Mic: l'estiu ja és aquí. IDVD Mic


En Mic és un titella de llana amb el nas vermell. Rialler i trapella, sempre vol saber-ho tot, i en aquests DVD acompanyarà els infants en la descoberta de les estacions.


Bona lectura!