dimecres, 3 d’agost del 2011

Setmana Mundial de la Làctancia Materna


De l'1 al 7 d'agost se celebra en més de 120 països la Setmana Mundial de la Làctancia Materna, o natural, i a millorar la salut dels nadons de tot el món. Segons l'Aliança Mundial pro Làctancia Materna, coordinadora dels esdeveniments, la làctancia natural és la millor manera de proporcionar al nounat els nutrients que necessita.
La OMS la recomana com a manera exclusiva d'alimentació fins als sis mesos d'edat.
Amb la Setmana Mundial es commemora la Declaració de Innocenti, formulada per alts càrrecs de la OMS i el UNICEF a l'agost de 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i protegir la làctancia materna.

En motiu de la Setmana Mundial de la Làctancia, la Biblioteca Josep Pla, us recomana:

El Gran libro de l
actancia materna de Suzanne Fredregilla RP 618 Fre

Prendre la "decisió" d'alletar a un fill és una cosa totalment nova. Des de temps immemorials, la làctancia era l'única opció que tenien les dones. Avui en dia, sabem que no hi ha res comparable a la làctancia natural. La pràctica de la làctancia natural enlloc de l'artificial és una tendència a la qual animen els professionals de la salut. Encara que la lactància és natural, aprendre aquest art no sempre es dóna de manera natural. Algunes dones necessiten una mica d'ajuda al principi. Aquest llibre t'ofereix tècniques, consells i punts de vista que donaran vida a la teva experiència com a mare lactant. La informació que conté està extreta de les investigacions més recents i de les pràctiques més recomanades en l'àmbit de l'educació per a la lactància.

Altres llibres relacionats amb aquest tema els podeu trobar al Racó de Pares de la sala infantil de la Biblioteca Josep Pla.