dimarts, 27 de març del 2012

Josep Massot i Muntaner guanya el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2012


El filòleg i historiador Josep Massot i Muntaner (Palma, 1941) ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. per la seva obra cultural duta a terme durant més de quaranta anys, com a investigador erudit i també com a director de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Massot és monjo de Montserrat des del 1962. És un erudit de la història de la llengua, en especial a les Illes Balears.
Com a investigador ha publicat nombrosos estudis sobre l'estat de la llengua i la cultura catalana especialment a les Illes, i també ha dut a terme recerca sobre l'església a Catalunya i Mallorca i la seva aportació a la cultura catalana, la República, la guerra de 1936-1939 i la postguerra, especialment a l'illa de Mallorca.
Durant molts anys, ha estat director de la revista internacional Studia monastica i actualment dirigeix Serra d'Or i Randa. Forma part del consell de redacció de Llengua & Literatura (que va fundar el 1986), i d'Estudis Romànics i del consell editor d'Els Nostres Clàssics.
També fou president i vicepresident de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, i és vicepresident de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans, al qual pertany des del 1999, i secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona de la qual és membre des del 2000.

A la Biblioteca Josep Pla podeu trobar part de la seva obra.