dimecres, 18 d’abril del 2012

Dilluns: sant Jordi! Feu-hi una ullada...

Tot i que encara falten alguns dies per Sant Jordi, les activitats prèvies a aquesta celebració tan nostrada començaran a celebrar-se aquesta mateixa setmana. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ja ha publicat la programació d’actes que es faran entorn a la diada del 23 d’abril.

Com a novetat d’enguany, el programa que recull totes les propostes culturals per aquests dies al municipi s’ha editat en format digital i es pot consultar al web municipal http://www.santperederibes.cat/. El disseny de la publicació electrònica (que també es pot descarregar i imprimir en format PDF) és obra de l’il•lustrador i artista ribetà Manel Font, qui també ha creat una animació interactiva molt original i divertida protagonitzada per la Dragona de les Roquetes que ofereix la possibilitat de consultar tota la programació i, fins i tot, fer un puzle de la imatge representativa de la diada de Sant Jordi 2012. L’agenda cultural també es pot consultar a les Oficines d’Atenció Ciutadana i a les biblioteques municipals.

Les primeres propostes que es duran a terme seran la presentació del llibre “Cartas a mi princesa gitana”, d’Antonio Arellano, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes i la conferència sobre “Sentiment patriòtic i fe religiosa” que pronunciarà l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a la seu dels Xulius (c/ Major, 13). Tots dos actes s’iniciaran a les set del vespre d’aquest divendres 13 d’abril.

Per dissabte també hi ha previst la lectura de “Llegendes de Sant Jordi” a la biblioteca de Ribes (12 hores), una ballada de sardanes a la plaça Llobregat de les Roquetes (18:30 hores) i una xerrada sobre il•lustració a l’Escorxador, a càrrec de Laura Borràs, que també presentarà el seu llibre “Un mar de cebollas” (19 hores).

A les Roquetes, el Centre Cívic l’Espai acollirà aquest diumenge al migdia (13:30 hores) la lectura del pregó “Rociero” de la Hermandad del Rocío i el seu tradicional “potaje”.

Durant la setmana que ve, i fins a la vigília de Sant Jordi, els actes s’aniran succeint i es faran tallers (de roses de ceràmica i bijuteria), conferències, un concert de guitarra clàssica i diverses activitats literàries. Per més detalls consulteu la programació.

Serà el diumenge 22 i el dilluns 23 d’abril quan, un any més, les parades de roses i llibres tornaran a sortir al carrer, a igual que les biblioteques municipals. Precisament aquestes han tornat a organitzar una programació especial per Sant Jordi que sota el lema “La Biblioteca surt al carrer!” engloba un bon grapat d’activitats culturals (tallers, actuacions musicals, representacions, etc.). També el diumenge 22 tindrà lloc a la plaça Llobregat de les Roquetes (12 hores) una Diada Castellera amb els Castellers de les Roquetes i els Castellers de Castelldefels, un concert de corda al Centre Parroquial de Ribes (18 hores) i l’acte en record i homenatge a Josep Lluís Palacios que es farà al Ger (18 hores).

D’altra banda, el mateix dia de Sant Jordi, a les set del vespre es lliuraran a la plaça Llobregat de les Roquetes el premis del 2on Certament Literari Infantil i Juvenil que organitza per aquestes dates la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) per fomentar la creativitat literària dels centres educatius de les Roquetes. A més, aquest any s’ha convocat un concurs de dibuix per a nens i nenes de 1er i 2on de primària. També aquest dia, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo es presentarà, a dos quarts de vuit del vespre, el llibre dels guanyadors del Premi Literari de teatre infantil i juvenil Bell-lloc del Centre Parroquial.

La programació s’allargarà fins al 28 d’abril amb moltes més propostes: el club de lectura, la presentació de treballs de recerca d’alumnes de secundària, un recital poètic, exposicions i la “Feria de Abril” de la Casa de Andalucía.

Sant Pere de Ribes, a 12 d’abril de 2012.

Feu una ullada al programa previst:

http://www.santperederibes.cat/sant_jordi_2012b.html