dijous, 7 de juny de 2012

Mor Ray Bradbury

Ray Bradbury (Waukegan, Illinois, 1920- Los Angeles 2012), està considerat com un dels grans autors de ciència-ficció, a ell li agradava identificar el seu gènere amb la fantasia ja que molts dels seus relats estaven basats en la vida quotidiana i no tant en una ciència-ficció irrealista.
Escriptor visionari, arquitecte, guionista i poeta, Ray Bradbury és considerat un dels pares de la literatura fantàstica contemporània. De molt jove va decidir ser escriptor i es conserven alguns primers relats de la seva pròpia mà de quan només tenia dotze anys. Va ser als vint-i-un quan va rebre el seu primer ingrés per un conte anomenat Pèndol, i que va ser publicat per la revista Super Science Stories.
La publicació de Cròniques marcianes, una història de la conquista de Mart i, tres anys després, de Fahrenheit 451, la narració de l'ocàs en una futura societat totalitària de la cultura del llibre (el títol al•ludeix a la temperatura en què el paper comença a cremar), li van fer guanyar fama internacional. Entre els seus títols més importants hi ha també la col•lecció de relats L'home il·lustrat, del 1951, i la novel•la La fira de les tenebres (Something Wicked this Way Comes), del 1962, on Bradbury analitza el conflicte entre el bé i el mal a través d'una història de terror i fantasia en què dos nois de tretze anys viuen un terrible malson quan una fira ambulant arriba un bon dia al seu poble. En total, Bradbury ha publicat més de 30 llibres, prop de 600 relats curts i diversos poemes, assajos i peces teatrals.


 A la Biblioteca Josep Pla podeu trobar part de la seva obra.