dimecres, 13 de novembre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

L'estiu que comença

Sílvia Soler   N Sol

La història comença quan dues dones que estan embarassades, unides per una forta amistat , es troben la nit de Sant Joan a una caseta a prop de la platja per celebrar l'arribada de l'estiu (que comença). Amb un brindis ple d'esperança, demanen que aquesta amistat esdevingui en el pas del temps la dels seus fills.

Els seus fills, la Júlia i l'Albert, neixen amb una destí marcat per l'amistat innegable de les seves mares. Els protagonistes viuen els seus cinquanta anys de la vida units per una desgràcia que fa que les seves vides es retrobin i s'allunyin i que ells s'estimin i s'evitin.

És una lectura aparentment plàcida, sensible i emotiva que com la vida, té topalls i girs inesperats. Amors , desamors, naixements, separacions, alegria, tristesa…, però sempre amb l'esperança de trobar la felicitat, moltes vegades perduda enmig de l'ofec del pas del temps. Any rere any i a la nit de Sant Joan, un nou brindis optimista il·lumina les seves vides: " I per un estiu que comença".

L'autora d'aquest llibre, Sílvia Soler, és escriptora i periodista de Catalunya Ràdio. Guanyadora del premi Ramon Llull 2013 amb la novel·la "L'estiu que comença" que serà traduïda properament al castellà i al francès. 

Recomanació feta per la Biblioteca Ateneu Les Bases. Manresa.