dijous, 20 de març del 2014

Els bibliotecaris recomanen...

El libro de los portales

Laura Gallego  JN Gal


Els pintors de l'Acadèmia dels Portals són els únics que saben com dibuixar els extraordinaris portals de viatge que formen la xarxa de comunicació i transport més important de Darusia. Les seves estrictes normes i la seva perfecta formació garanteixen una impecable professionalitat  i perfecció tècnica en tots els seus treballs. Quan en Tabit, estudiant d'últim any de l'Acadèmia rep l'encàrrec de pintar un portal per a un granger humil, no s'imagina que està a punt de veure's involucrat en una trama d'intrigues i secrets que podrien sacsejar els mateixos fonaments de la institució.
Laura Gallego ho ha tornat a aconseguir; si amb l'anterior novel·la "Donde los árboles cantan" va guanyar el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil de l'any 2012, amb aquesta darrera obra es supera, si es pot, una mica més. Una de les autores amb més seguiment dins el panorama espanyol en matèria juvenil, ens torna a sorprendre amb una extraordinària novel·la fantàstica.  
Pels amants i fidels seguidors de la novel·la fantàstica, ja fa temps que els portals per viatjar d'un lloc a un altre no són pas una novetat, però l'autora es capaç de fer servir un tema recurrent i donar-li un punt de vista que ens captivi prou com per enganxar-nos a aquesta meravellosa història. I és que ens trobarem amb una dissecció de com es fan els portals, com es pinten, quin material es fa servir i els estudis que calen perquè aquests funcionin, en definitiva, els converteix en una ciència exacta.
Un dels punts forts de la novel·la el trobarem en una extraordinària ambientació de fantasia construïda i desenvolupada de manera que la nostra imaginació ens el farà totalment creïble i imaginable.
Cal fer esment també a l'estil característic i inconfusible de l'autora, que ens va narrant diferents parts de la història i poc a poc, amb una lectura clara i directa, la història i el misteri es van encaixant per mostrar-nos el desenllaç final.
Amb uns personatges molt ben aconseguits i rodons, sobretot els 2 principals femenins, una ambientació perfecta i amb una història rodona de principi a fi podem assegurar que ens trobem davant del que podria ser la millor obra d'aquesta autora, i veient els precedents com la trilogia d'Idhún, el podríem classificar com a un 5 estrelles de la literatura juvenil.
Recomanat per Albert Escayola. Bib. M. Serra i Moret. Pineda de Mar