dimecres, 21 de maig del 2014

Recomanació: Perdida (gone girl)

Gillian Flynn, escriptora i periodista nord-americana ens captiva amb la seva darrera novel·la Perdida, un trhiller psicològic adictiu que enganxa al lector des dels seus inicis.

Amy i Nick, un matrimoni aparentment feliç i amb una vida exemplar, comença a distanciar-se, al perdre, tots dos, la seva feina. Això fa que passin de viure de la gran ciutat de Nova York, a Missouri, un poble de l'Oest Mitjà dels Estats Units.

El llibre comença el dia del 5è aniversari de noces de la parella, un dia assenyalat i en el que precisament, Amy, desapareix aquell mateix matí sense deixar rastre. A partir d'aquest moment, Nick ha d'intentar esbrinar i entendre el que ha passat i a la vegada protegir i argumentar la seva innocència.

La trama està narrada en primera persona des de dues veus diferents. Per una banda ens trobem a un Nick atabalat, desconcertat i desorientat i per l'altra ens trobem a Amy, la dona perfecta i alhora egoista i manipuladora que narra els fets en forma de diari. Un diari que romandrà ocult ben part de la història.

La novel·la t'atrapa des de les primeres pàgines i no pots deixar de llegir, una història on res ni ningú és el que sembla...

Com diu Gillian Flynn, "sempre hi ha dues versions de la mateixa història".

Recomanat per la Bib. Santiago Rusiñol, de Sitges.