divendres, 16 d’octubre del 2015

Apunta't al Megalectors de la Biblioteca Josep Pla



Aquest curs les dues biblioteques públiques del municipi volem iniciar un nou projecte de promoció de la lectura, i sota el nom MEGAlectors ens hem proposat iniciar un club de lectura adreçat a nens i nenes de 8 a 11 anys (de 3er a 6è de primària). Tots aquells que s'hi vulguin apuntar tenen temps fins el divendres 23 d'octubre per fer-ho: us hi animem!

Us adjuntem el cartell i tot seguit us fem cinc cèntims de com funciona aquesta mena de club de lectura.



Com funcionarà això dels MEGAlectors?

Està pensat pels nens i nenes que els agrada molt llegir, però també per aquells a qui els costa una mica: cadascú podrà anar al seu ritme. Les trobades es faran cada dos mesos, i a diferència dels clubs de lectura clàssics on tots els participants llegeixen i comenten un mateix títol, els participants podran anar escollint el llibre que més els cridi l’atenció d’entre una tria seleccionada d’una vintena de llibres de diferents nivells de lectura. A mesura que vagin agafant els llibres en préstec i vagin llegint, aniran decidint el seu itinerari lector. No caldrà llegir tots els llibres de la tria proposada: hi haurà qui n’haurà llegit un, qui n’haurà llegit cinc, quinze o tots vint. Això no serà el més important perquè no es tracta de fer una cursa i veure qui llegeix més, sinó de gaudir de la lectura i poder-ne parlar tots plegats, acompanyats per una moderadora que els orientarà i els preparar activitats al voltant de les lectures.
Per fer el seguiment del que hauran llegit d’una manera visual i atractiva, a més d’un document on els nens i nenes podran anotar quins llibres ja han llegit, trobaran uns pots amb una enganxina de la portada del llibre on posaran una boleta de plastilina verda, taronja o vermella senyalant si el llibre els ha agradat molt (verd), una mica (taronja) o gens (vermell). Així, de manera molt senzilla, per colors, donaran la seva opinió sobre tots els llibres que hauran llegit i el dia de la trobada posarem aquestes valoracions en comú.
El calendari de trobades a la Biblioteca Josep Pla seran en dimecres, de 17:30 a 19 h:
-          28 d’octubre - 16 de desembre - 24 de febrer - 20 d’abril - 15 de juny

Si coneixeu nois i noies que, ja sigui com a reforç de la lectura, o potser el contrari, perquè els agrada molt llegir, els podeu recomanar el MEGAlectors! Esperem que us agradi la proposta!