dilluns, 16 de gener del 2017

PUJA AL TREN un concurs literari per a nois i noies

Per Les Roquetes no hi passa el tren, però a partir d'avui tots els nois i noies de 9 a 13 anys tindran l'oportunitat de participar en el concurs literari sota el lema PUJA AL TREN que el grup de treball PEGAinfantil de les biblioteques públiques de l'Alt Penedès i Garraf hem preparat per fomentar la lectura en aquesta franja d'edat. 


El Puja al tren a la Biblioteca Josep Pla, a la secció jove!

Com funciona? Els nois i noies que hi vulguin participar han de dirigir-se al taulell d'informació de la biblioteca per inscriure's. Allà els explicaran tots els detalls i els repartiran un mapa (que tot seguit us adjuntem). En aquest mapa hi ha quatre vies, cadascuna amb una destinació: 

La L1 és la línia vermella, la línia de l'humor.

La L2  és la línia taronja, la de les aventures.

La L3 la línia verda, que és la línia de les experiències, de la realitat.

La L4 és la línia blava, la de les històries de por, de terror.

Els participants hauran de portar el carnet de la biblioteca i agafar en préstec un dels llibres que trobarà en les diferents parades de cada línia. En el moment de retornar el llibre quan ja l'hagin llegit, cal que resolguin un enigma sobre aquella lectura. Si la resposta és correcte es senyalarà el seu mapa, i podran triar un nou llibre. Quan els participants resolguin quatre enigmes, que voldrà dir que han llegit quatre llibres, podran omplir una butlleta i podran optar a guanyar un lot de llibres quan s'acabi el concurs el proper mes de maig. S'omplirà una butlleta per cada quatre llibres llegits, i per tant, cada quatre enigmes resolts. 

No cal que els quatre llibres siguin de la mateixa via, se'n pot llegir un de cada, això ho tria cada lector.
Tots els participants rebran un diploma viatger.

Important! Cada biblioteca sorteja un lot de llibres. A Sant Pere de Ribes que tenim dues biblioteques, es sortejarà un lot a la Biblioteca Manuel de Pedrolo entre els seus viatgers, i un lot a la Josep Pla entre els seus.

Des de la biblioteca volem animar a tots els nois i noies d'aquesta edat a participar-hi! El què compta és llegir i tots els llibres triats són lectures amenes que us recomanem i que pensem que us agradant molt!

Us adjuntem el mapa perquè feu una ullada als llibres proposats:


T'esperem a tu, a tu, i a tu també! Pares i mares: animeu els vostres fills i filles a llegir. Cadascú al seu ritme, no és un concurs per valorar qui llegeix més o menys, sinó una estratègia vestida de concurs, de sorteig final, perquè els nois i noies de 9 a 13 anys, que de vegades els hem de fer una empenteta perquè agafin un llibre, s'animin a fer-ho, i descobreixin llibres que potser no han vist mai i que els poden agradar tant o més que els que estan més de moda...

Us esperem amb els vagons plens de llibres: pugeu a tren nois i noies de Les Roquetes, no el deixeu escapar!