dimecres, 19 de juny del 2019

Proposta de clubs de lectura infantils curs 2019-2020 a la Biblioteca Josep Pla

Aquest divendres és final de curs i aquestes setmanes s'han anat acabant les activitats extraescolars que molts nens i nenes han fet al llarg de tots aquests mesos. Ara ve la feina de pensar en les activitats del curs que ve i en quadrar horaris i calendari, i des de les biblioteques us proposem que apunteu els vostres fills i filles als CLUBS DE LECTURA INFANTILS per fomentar-los el gust i l'hàbit de la lectura.

Els quatre clubs que posem en marxa són:
1. CARGOLETS: un club familiar per a infants de P4, P5 i Primer acompanyast dels seus pares, mares, avis...
2. LLETRA A LLETRA: club per als alumnes de 2n de primària.
3. MEGALECTORS: club per als alumnes de 3r i 4rt.
4. OPERACIÓ LECTURA: club per als alumnes de 5è i 6è.

Els clubs són gratuïts. les trobades són cada quinze dies. Les biblioteques ho plantegem com una extraescolar més, demanant el compromís d'assistència i l'acompanyament per part de les famílies. Si voleu informar-vos de què fem, com funciona, què llegim, o voleu parlar amb la bibliotecària que els condueix perquè voleu explicar un cas concret (dislèxia, que els costa llegir, que els avorreix llegir, mil casos) podeu venir a la biblioteca i en parlem, els clubs els fem des de la biblioteca i ajustem el ritme de lectura als nens i nenes que s'hi inscriuen. No són clubs per fer cursos o competicions de qui llegeix millor o més ràpid, sinó que busquem que s'ho passin bé amb el llibre a la mà: busquem que gaudeixin amb la lectura, sense pressió.

Us recomanem moltíssim aquestes activitats perquè permeten descobrir nous autors, il·lustradors, àlbums i llibres, d'una manera tranquil·la i al ritme de cadascú els nens i nenes participants es converteixen en lectors i lectores i aprenen a analitzar el què han llegit, a treballar la comprensió lectora, llegir en veu alta, i desenvolupar l'esperit crític reflexionant i opinant si els ha agradat o no el llibre triat.

Us adjuntem els papers informatius de cada club.






Ja tenim la llista oberta perque hi ha nens i nenes del curs passat que segueixen venint, o que han canviat de club per edat. Podeu fer la inscripció a partir d'avui mateix. Els clubs tenen les places limitades per això cal fer la inscripció i reservar plaça.


Us hi esperem!