dilluns, 9 de setembre del 2019

Tornem a començar els clubs de lectura infantils: inscripcions obertes!

A la Biblioteca també tornem a començar el curs i una de les activitats que funcionen són els clubs de lectura infantils. Abans de l'estiu ja vam fer-ne difusió perquè les famílies us poguessiu organitzar amb el calendari d'extraescolars, però encara hi ha grups oberts i poder fer la inscripció.

Us proposem que apunteu els vostres fills i filles als CLUBS DE LECTURA INFANTILS per fomentar-los el gust i l'hàbit de la lectura. Els quatre clubs que posem en marxa són:
1. CARGOLETS: un club familiar per a infants de P4, P5 i Primer acompanyats d'un adult.
2. LLETRA A LLETRA: club per als alumnes de 2n de primària.
3. MEGALECTORS: club per als alumnes de 3r i 4rt.
4. OPERACIÓ LECTURA: club per als alumnes de 5è i 6è.

Els clubs són gratuïts. les trobades són cada quinze dies. La biblioteca ho planteja com una extraescolar més, demanant el compromís d'assistència i l'acompanyament per part de les famílies. Si voleu informar-vos de què fem, com funciona, què llegim, o voleu parlar amb la bibliotecària que els condueix perquè voleu explicar un cas concret (dislèxia, que els costa llegir, que els avorreix llegir, mil casos) podeu venir a la biblioteca i en parlem, els clubs els fem des de la biblioteca i ajustem el ritme de lectura als nens i nenes que s'hi inscriuen. No són clubs per fer cursos o competicions de qui llegeix millor o més ràpid, sinó que busquem que s'ho passin bé amb el llibre a la mà: busquem que gaudeixin amb la lectura, sense pressió.

Us recomanem moltíssim aquestes activitats perquè permeten descobrir nous autors, il·lustradors, àlbums i llibres, d'una manera tranquil·la i al ritme de cadascú els nens i nenes participants es converteixen en lectors i lectores i aprenen a analitzar el què han llegit, a treballar la comprensió lectora, llegir en veu alta, i desenvolupar l'esperit crític reflexionant i opinant si els ha agradat o no el llibre triat.